Wat is een gereviseerde Mac?

De meeste Macs worden gefabriceerd en aan consumenten verkocht als "nieuwe" computers. Nieuwe apparaten worden meestal geleverd met garantie en gratis verzending, en zijn bedoeld om lang mee te gaan. Tweedehands Macs zijn daarentegen gebruikte apparaten die zijn teruggebracht naar de winkel en weer op de plank zijn gezet. Tweedehands Macs zijn vaak gebruikte computers die zijn teruggebracht omdat de klant van gedachten is veranderd, ze niet nodig had of ze gewoon niet wilde hebben. Daarom zijn ze meestal minder duur dan nieuwe Macs en hebben ze geen garantie.

De term "gereviseerd" wordt gebruikt om Macs aan te duiden die zijn teruggebracht naar de winkels en als "nieuw" worden doorverkocht. Deze Macs waren ooit computers van mensen, zoals die van u en mij. Ze zijn ooit door iemand gebruikt en om wat voor reden dan ook teruggebracht naar de winkel. Macs die "gereviseerd" zijn, zijn niet per se goedkoper dan nieuwe Macs – er zijn veel factoren die de prijs van een computer bepalen – maar ze zijn vaak goedkoper dan nieuwe Macs omdat ze geen garantie hebben en er geen belasting en geen verzendkosten zijn, waardoor de klant wat geld bespaart.

Refurbished macbooks

Waarom een gereviseerde Mac kopen?

Nieuwe Macs kosten veel geld. Ze zijn Apple's manier om te laten zien hoe duur het is om klant van hen te zijn. Ze zijn duur omdat u de Apple-belasting moet betalen (die in de Verenigde Staten ongeveer $ 1.000 bedraagt) en de verzendkosten in beide richtingen moet betalen, die meestal gratis zijn als u zich in dezelfde staat als de winkel bevindt. Een gereviseerde Mac kopen kan de beste manier zijn om geld te besparen op een nieuwe Mac, vooral als je een beperkt budget hebt.

Er zijn veel redenen waarom u een gereviseerde Mac zou kopen in plaats van een nieuwe. Misschien bent u net afgestudeerd en kunt u zich geen nieuwe Mac veroorloven. Misschien bent u van gedachten veranderd en hebt u geen nieuwe Mac nodig, maar kunt u zich de belasting niet veroorloven, of wilt u geen gedoe met het verschepen van een computer door het hele land. Er zijn tal van redenen waarom een gereviseerde Mac voor u de juiste keuze zou kunnen zijn.

Vind de juiste MacBook voor u.

Ten eerste moet u beslissen wat voor MacBook u wilt. U kunt kiezen tussen een voordelige MacBook, een MacBook Pro of een MacBook Air.

Als je op zoek bent naar een voordelige MacBook, kun je het beste kijken naar de MacBook Air. Dit is de MacBook met het lichtste gewicht en de grootste besparingen, terwijl hij toch een kwaliteitservaring biedt. Als je een krachtigere MacBook zoekt, biedt de Pro-reeks van Apple de beste prestaties, maar dan betaal je wel een flinke prijsverhoging.

Als je een MacBook zoekt die in het midden valt, is de 13-inch MacBook Pro iets voor jou. Dit is de MacBook die een kwaliteitservaring biedt zonder het hoge prijskaartje van de MacBook Air.

Conclusie

Een gebruikte Mac kopen is waarschijnlijk een van de meest gestelde vragen die we krijgen. Er zijn gewoon zo veel verschillen tussen het kopen van een nieuwe computer en het investeren in een gebruikt model dat misschien wel de juiste keuze voor u is. Om u te helpen deze vraag te beantwoorden, volgt hier een overzicht van alles wat u moet weten voordat u een refurbished Macbook koopt.

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen wat refurbished Macs zijn. Het zijn gebruikte Macs die zijn teruggebracht naar de winkel en weer op de plank zijn gezet. Ze zijn vaak minder duur dan nieuwe Macs en hebben geen garantie, waardoor u wat geld bespaart. U kunt ook oudere Macs in het hogere segment vinden die nog in goede staat verkeren, tegen lagere prijzen, wat vooral handig is als u wat geld wilt besparen.

Vervolgens gaat u op zoek naar een model dat aan uw wensen voldoet. Sommige mensen kopen een budget-MacBook en upgraden hem nooit, terwijl anderen het duurste model kopen om de best mogelijke ervaring te hebben. Zorg er dus voor dat u de juiste MacBook voor u vindt.

LET OP: woorden van onze medewerkers

  • Vergeet niet dat gebruikte Macs geen garantie hebben, dus je zult eventuele reparaties zelf moeten uitvoeren. Als je een gebruikte MacBook koopt die ouder is dan een paar jaar, kun je verwachten dat je de interne onderdelen (zoals de harde schijf of de CPU) op een gegeven moment moet vervangen.

  • Een ander belangrijk punt is de staat van de gebruikte Mac die u overweegt te kopen. Sommige winkels maken de Macs niet schoon en testen ze niet voordat ze weer in de schappen worden gelegd voor klanten, dus je moet extra voorzichtig zijn als je er een ophaalt. Bovendien hebben sommige Macs al meerdere eigenaren gehad en zijn ze wat meer versleten dan andere.

  • En vergeet niet dat gebruikte Macs niet voor iedereen zijn weggelegd. Ze zijn duurder dan nieuwe Macs en hebben geen garantie. Als u deze voorzieningen niet nodig hebt, zijn gebruikte Macs misschien niets voor u.